Reguli de joc

Promotii

Strategii de joc

Parteneri

Regulile jocului de blackjack

Scopul jocului blackjack (cunoscut in Romania si sub denumirea de 21) este sa va apropiati cu valoarea cartilor cat mai mult de 21 fara a depasi insa aceasta valoare. Cartile numerotate valoreaza cat numarul lor. Cartile cu chipuri au urmatoarele valori: Regele, Regina (Dama) si Jackul (juve) - fiecare valoreaza cate 10 puncte. Asul poate valora 1 sau 11 puncte, intotdeauna se alege valoare care corespunde mai bine situatiei.

Daca valoarea cartilor Dvs. depaseste 21 inseamna ca ati pierdut. Daca totalul este mai mic sau egal cu 21 si totalul dealerului trece de 21 Dvs. ati castigat. Daca nici cartile Dvs nici ale deaerului nu depasesc 21 castiga cel care are o valoare mai mare. In cazul unei egalitati nimeni nu castiga si nimeni nu pierde. Egalitatea la blackjack se numeste "push".

Va incepeti jocul prin plasarea pariului. Apoi dealerul va imparte doua carti si o carte pentru el. De obicei acesta carti se impart cu fata in sus. Apoi dealerul isi imparte o a doua carte cu fata in jos. Acesta se numeste "hole card". Acum trebuie sa va decideti: cereti inca o carte sa dati cartea dealerului ( stand sau stay). Daca cereti cartea, dealerul va va da o carte dupa care va intreaba daca mai daoti sau nu.Puteti cere carti pana cand suntei multumit de valoarea lor. Dealerul trebuie deasemenea sa ia carti pana cand are 17 sau mai multe.

Blackjack. Daca primele doua carti impartite Dvs. sau dealerului sunt un As si o carte de 10 sau Jack, Rege sau Regina acesta este un blackjack. Daca aveti blackjack, castigati automat, cu expectia situatiei cand si dealerul are balckjack. La blackjack se plateste 3 la 2, ceea ce inseamna ca castigati 3 dolari pentru fiecare 2 pariati.

Dublarea. Dupa ce primiti primele doua carti aveti posibilitatea de a va dubla pariul . Majoritatea cazinourilor va lasa sa dublati numai daca valoarea primelor doua carti este 9, 10 sau 11.. Daca va dublati pariul initila dealerul va va mai da o carte si isi va imparti si lui ultima carte.

Impartirea cartilor. Daca primele doua carti sunt de aceeasi valoare, de exemplu o pereche de 7, aveti optiunea de a "imparti". Pentru a imparti trebuie sa plasdati un nou pariu , valoarea acestiu pariu trebuie sa foe cat cel initial. Cele doua carti sunt impartite si le veti juca ca doua maini separate. Unele cazinouri va lasa sa re-impartiti daca din nou primiti doua carti consecutive de aceeasi valoare. Se aplica reguli speciale de blackjack daca alegeti sa impartiti asuri. Cand impartiti asuri, primiti inca o singura carte pentru fiecare mana si daca va iese 21, nu este considerat blackjack.

Asigurarea. In cazul in care cartea cu fata in sus a dealerului este un As, unele cazinouri va vor intreba daca doriti sa va asigurati. Costul asigurarii este jumatate din suma pariata. In cazul in care dealerul va avea Blackjack veti primi 2*asigurarea. De exemplu daca initial ati pariat 10 dolari, dealerul primeste un As si va asigurati la 5 dolari iar dealerului va Balckjack pierdeti cei 10 dolari pariati initial dar castigati 2*5 dolari deci sunteti in zero. In cazul in care dealerului nu va iesi blackjack pierdeti suma cu care v-ati asigurat si continuati jocul conform regurilor normale.

Variatii de backjack. Regurile blackjack pot varia de la un cazino la altul. Va prezentam cateva variatii cu care va puteti intalni:

1. Jucatorul poate dubla dupa primele doua carti
2. Jucatorul poate dubla dupa oricare carte primita
3. Jucatorul poate dubla pe carti impartite
4. Jucatorul se poate retrage dupa primele doua carti pierzand jumatate din suma pariata

Acasa | Ghid Cazino | Bonusuri | Transferul banilor | Ridicarea castigului | Contact
 
Copyright © 2009 www.cazino-online.net